Foodwrap instructions in Danish

WRAPPED IN NATURE er GOTS certificeret organisk bomuld der hånd-vokses med en blanding af økologisk bivoks, harpiks fra grantræer og sød mandelolie for at opnå en isolerende og på samme tid åndbar samt antibakteriel voks.

Brug:

Når du modtager dine wraps er de klar til brug; de kan lægges over en skål med mad eller foldes direkte omkring grønsager, frugt, brød, ost osv. Med et let tryk og varmen fra dine hænder vil wrappen klistre sammen i folder ovenpå sig selv og lukke sig.

Wrappen kan også bruges til at dække madvarer under fermenterings processen og den åndbare samt isolerende wrap virker fint for en langtidshævende dej.

Brug wrappen til at pakke omkring sandwich, frugt, snacks osv., til at tage med på picnic eller som en fri-fra-skole snack til børnene.

En wrap bør ikke bruges på varm mad, så lad madrester køle af før de dækkes til. Vi anbefaler ikke at bruge wrappen på fersk kød eller fisk.

Wrappen dufter dejligt af bivoks. Duften forsvinder langsomt ved brug og indvirker ikke på duften eller smagen af fødevarerne. En wrap kan i starten efterlade lidt voks på skålen og specielt farvede fødevarer kan efterlade lidt farve på wrappen; vask den lige efter brug. Vi ser farver og folder som din wraps personlighed!

Behandling og rengøring:

Vask kun din wrap i koldt vand. Du kan evt. bruge mild opvaskemiddel uden alkohol og en blød svamp (bivoks opløses i alkohol). De hænges til tørre eller duppes let med et viskestykke, og bruges igen.

Brug ikke wraps i ovn, microvn eller opvaskemaskine. Undgå høje temperature, direkte varme og hold dem væk fra ild og andre varmekilder. Undgå at bruge skarpe knive på en wrap, da det kan skade voksen.

Wrappen kan opbevares rullet/foldet sammen eller genbrug eventuelt den konvolut du modtog dine wraps i til opbevaring. Du kan også lave en strop ved at trykke det voksede bånd (der var viklet om dine wraps da du modtog dem) fast på et hjørne af din wrap, så de kan hænges op.

Levetiden for en wrap er min. 6 måneder, alt efter hvor meget den bruges og hvis den behandles som vi foreslår. Tænk blot på alle de meter film, plastik og aluminium der undgås i den periode…. og senere kan wrappen bruges som en økologisk genbrugs klud og den kan til sidst lægges til kompost.